Breitling Navitimer Chronograph B01 Chronograph 43 Boeing 747 Limited Edition Replica Horloge

Nu de laatste van de 747 jumbojets van de Boeing-productielijn rolt, brengt Breitling een limited edition navitimer chronograph op de markt om het legendarische vliegtuig te herdenken dat een revolutie teweegbracht in de luchtvaart.

Breitling Boeing 747 Replica Horloge

Ze staat bekend als de “Koningin van de Lucht”. Vanaf het moment dat de Boeing 747 in 1969 voor het eerst de startbaan betrad, was hij voorbestemd om het landschap van de luchtvaart te veranderen. Het oorspronkelijke ontwerp met twee gangen en een dubbeldekkercabine van dit grote straalvliegtuig vervoerde twee keer zoveel passagiers als zijn directe opvolger en had een bereik van meer dan 5.000 zeemijlen in één reis.

De Boeing 747 revolutioneerde het gezicht van de commerciële luchtvaart en gaf een nieuwe generatie luchtreizigers de mogelijkheid om lange afstanden te vliegen en op ongekende wijze verbinding te maken met de wereld.

Ter gelegenheid van de levering van de laatste 747 door Boeing brengt Breitling een beperkte editie van de 747 Navitimer uit om het vliegtuig te herdenken dat het landschap van de burgerluchtvaart doorbrak.

In 1952 ontwikkelde Breitling de navitimer chronograph, oorspronkelijk ontworpen voor de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA). Dankzij de klassieke ronde vliegschuifregel, waarmee alle vluchtgerelateerde berekeningen kunnen worden uitgevoerd, werd de Navitimer een waardig pilotenimitatiehorloge gedurende de gouden eeuw van de burgerluchtvaart.

Breitling Boeing 747 Replica Horloge

De nieuwe Navitimer Chronograph Boeing 747 replica is versierd met het AOPA logo op 12 uur, waarmee de lange traditie van het merk op het gebied van pilotenchronografen wordt benadrukt. Het kleurenschema van de wijzerplaat is geïnspireerd op dat van de originele Boeing 747, met een crème wijzerplaat met zwarte subdials en een rood-witte schuifregelaar (met enkele blauwe accenten). Het opschrift “Boeing 747” is subtiel verwerkt in de binnenste ring van de rekenliniaal. Het replique Breitling horloge heeft ook een datumvenster in de subdial op 6 uur. Een zwarte krokodillenleren band en een metalen armband met zeven rijen zijn verkrijgbaar.

Onder de transparante caseback is het krachtige Breitling Manufacture kaliber 01 zichtbaar. Dit uurwerk heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur en wordt gedekt door een garantie van vijf jaar. De caseback is gegraveerd met de woorden “One of 747” en “The Original Jumbo Jet”, een eerbetoon aan een model dat al meer dan een halve eeuw vliegt en de manier waarop we reizen heeft veranderd. de manier waarop we reizen. De 1.574e Boeing 747, de laatste in zijn soort, zal dit jaar worden afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *