Patek Philippe Minute Repeater Alarm 1938P Nep Horloge, eerbetoon aan Philippe Stern

De beste replica Patek Philippe Minute Repeater Alarm 1938P is een vertrouwd Patek Philippe ontwerp, met al het classisme dat we gewend zijn van de grand complication collectie. Als zodanig is de 41mm platina kast (met de klassieke diamant tussen de lugs op 6 uur) doet denken aan geconverteerde zak nep horloges nederland met rechte lugs versierd met geschroefde band bars. Wat echter echt belangrijk is op deze wijzerplaat, en dat is op de een of andere manier expliciet als je naar de kroon kijkt, is dat er iets speciaals schuilgaat op de achterkant. De 1938P heeft een achterkant in de stijl van een officier, want de saffier aan de achterkant wordt beschermd door een scharnierende stofkap met de met de hand gegraveerde inscriptie “A mon père, 85 ans de passion horlogère” (Aan mijn vader, 85 jaar passie voor horlogerie). Er is gekozen voor platina als het meest edele metaal, maar ook omdat het de grootste akoestische uitdaging vormt voor een minutenrepetitor als het gaat om het verkrijgen van het prachtige geluid dat je verwacht van een Patek – platina is dicht en staat er niet om bekend het beste geluid te produceren.

De wijzerplaat van deze imitatie Minute Repeater Alarm 1938P is misschien wel het meest polariserende aspect van dit Patek Philippe replica horloge. Nogmaals, het is zo klassiek mogelijk (met uitzondering van een element …) met een 18k gouden basis bedekt met Grand Feu zwart emaille. Toegepaste Breguet cijfers en wijzers in witgoud geven de uren en minuten aan, terwijl roségoud is gebruikt voor de 12-uurs wekkerwijzer. De linkerkant van de wijzerplaat is versierd met een portret van Philippe Stern in Grand Feu wit en grijs miniatuurschilderij op email.

Patek-Philippe-Minute-Repeater-Alarm-Horloge-2

Onder de scharnierende achterzijde bevindt zich het Calibre R AL 27 PS, een uurwerk dat vertrouwd aanvoelt omdat het de basisarchitectuur deelt met andere automatische minutenrepeaters van het merk, inclusief het gebruik van een micro-rotor. Er zijn echter meerdere evoluties te noteren, waaronder 4 nieuwe patenten. In aanvulling op de minuutrepeteerder functie, geactiveerd door een trekker aan de linkerkant van de kast, was het de uitdaging om een replica horloge te maken waarbij de minuutrepeteerder en het alarm afgaan op dezelfde twee klassieke gongen met behoud van het systeem van een schuifstuk in de linker flank van de kast. Dit vereiste dat het uurwerk bij het indrukken van de schuif in staat moest zijn om ofwel direct de tijd op de wijzerplaat aan te slaan (in de modus minuutrepetitie) of om de slag uit te stellen totdat de weergegeven tijd overeenkomt met de geprogrammeerde tijd (in de modus alarm).

Vergeleken met een versie van kaliber 27 met alleen een minuutrepetitor heeft dit nieuwe uurwerk 227 extra onderdelen, waaronder een hendel en een kolomwiel voor de selectie van de speelmodus en een mechanisme met een slagwerkvergrendeling die de krachtbron (de trommel van het slagwerk) tijdelijk loskoppelt van het slagmechanisme. Een van de patenten heeft betrekking op een apparaat dat veilig overschakelt van de ene naar de andere speelmodus. De wekkerfunctie is ook gemakkelijk te gebruiken dankzij een drukknop die in de kroon is geïntegreerd en dient om de wekkermodus te selecteren, die wordt weergegeven in een kleine klokvormige opening op 3 uur. Als het Patek Philippe replica horloge in de minuten repetitiemodus staat (zwarte bel) kan de gebruiker de repetitieschuif op elk gewenst moment bedienen om het klokkenspel van de uren, kwartieren en minuten die verstreken zijn sinds het laatste kwartier te horen. Wanneer het goedkope replica horloge in de alarmmodus staat (rode bel) moet de schuif opnieuw bediend worden om het alarm af te laten gaan. Als het alarm is ingeschakeld maar nog niet heeft geklonken (witte bel) is het mogelijk om terug te keren naar de minuten repeteermodus door op de drukknop te drukken zonder de slag los te laten.

De decoratie van het uurwerk in deze Minute Repeater Alarm 1938P is ook uniek. De afgeschuinde randen van de bruggen en hamers zijn verguld. De 22K geelgouden mini-rotor is gerhodineerd met geelgouden randen en versierd met een zwartgelakte handgravure die de handtekening van Philippe Stern weergeeft. Gedragen op een alligator lederen band in glanzend zwart met een platina fold-over sluiting, zal de Patek Philippe Minute Repeater Alarm 1938P Voor de 85ste verjaardag van Philippe Stern een gelimiteerde oplage van 30 stuks zijn.