Vacheron Constantin Pre-SIHH 2019 Replica

Vacheron-Constantin-Replica

Hou je van je replica-horloges vol technische mogelijkheden terwijl ze tegelijkertijd grondig uniek zijn? Vacheron Constantin heeft uw rug. Sterker nog, ’s werelds langstlopende Zwitserse horlogefabrikant laat het praktisch tegen een vergulde troon rusten met de Les Cabinotiers Grand Complication Phoenix, een horloge dat zo majestueus is dat het een eigen mini-paleis verdient.

De Calibre 2755, een van de meest gecompliceerde bewegingen van Vacheron Constantin, vormt de kern van het luxe replica horloge. De dual-faced beweging, die in 2010 werd geïntroduceerd, bestaat uit 602 delen en heeft 15 complicaties, waaronder een tourbillon, een eeuwigdurende kalender, een minuten repeater en een groot aantal hemelse displays, zoals een lucht- en seizoenenkaart. Het is verbazingwekkend om te denken dat een mechanische motor met een dergelijke complexiteit en verfijning in staat is om comfortabel om de pols te zitten.

Vacheron-Constantin-Replica-2

Even verbijsterend is echter de sierbehuizing van de beweging, waaraan het valse horloge zijn naam ontleent. De gelijkenis van de feniks wikkelt zich rond de roze gouden kast, de schubben en veren afgebeeld met groot, driedimensionaal detail, met dank aan bas-reliëf handgravure techniek. Er wordt gezegd dat deze techniek minstens 10 jaar ervaring vereist om onder de knie te krijgen, en bij de replicatie van Vacheron Constantin duurt het elke graveur meer dan 300 uur om de behuizing te versieren.

Het voorvoegsel ‘Les Cabinotiers’ is gereserveerd voor unieke – en soms op maat gemaakte – Vacheron Constantin-uurwerken die de hoogste technische en decoratieve uitingen van het merk dragen, vergelijkbaar met het replica-horloge-equivalent van het beste nummer op een Greatest Hits album. De samensmelting van vakmanschap en extreme engineering moet vanaf het begin duidelijk zijn, zodat zelfs de niet-horlogeliefhebbers weten dat grootsheid op parade is wanneer ze het uurwerk tegenkomen. En de Les Cabinotiers Grand Complication Phoenix inspireert precies dat soort ontzag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *