IWC Ingenieur Replica Horloges

IWC Ingenieur Chronograph IW380801 Replica

Stel je voor: in 2016 had je de neiging om een van deze IWC Ingenieur replica horloges in strikt beperkte oplage te kopen, omdat je dacht dat het een eenmalige kans was om een nieuwe, oude versie van de Ingenieur te krijgen… ‘t, omdat IWC vandaag in wezen hetzelfde nephorloge lanceert met een paar elementaire esthetische aanpassingen, samen met drie volledig nieuwe modellen – een tijdloze, twee chronograafmodellen en een chronograaf eeuwigdurende kalender – in wat nu een nieuwe replica is IWC Ingenieur verzameling.

Als nieuwkomer en het instapmodel hebben we de replica IWC Ingenieur Automatic 40 zoals hierboven te zien, met referenties IW357001, IW357002 en IW357003 beginnend bij iets minder dan $ 5.000 en gaan vanaf daar omhoog als je upgradet voor een stalen armband of een solide 18k rood gouden kast. Geïnspireerd door de replica IWC Ingenieur referentie 666, de allereerste Ingenieur die dateert uit 1955, lijkt de versie met zilveren wijzerplaat op zwart leer het dichtst bij zijn voorganger.

IWC Ingenieur Automatic 40 IW357001 IW357002 IW357003 Replica

Het is een weinig bekend feit dat voordat de Ingenieur in 1955 werd gelanceerd, IWC enkele replica horloges voor militaire piloten had geproduceerd met weekijzeren kooien om de bewegingen te beschermen tegen de steeds sterkere magnetische velden die aanwezig zijn in de steeds meer ontwikkelde en beter uitgeruste cockpits van de jaren 1940. De IWC Ingenieur, die het DNA van het pilotenhorloge liet vallen, was een knap uitziend replica horloge dat meer was ontworpen voor – je raadt het al – ingenieurs dan piloten. De collectie kreeg zijn meest opvallende revisie in 1976 toen Gerald Genta hem opnieuw ontwierp – maar dat is een ander verhaal.

Dit alles was om te zeggen dat dingen teruggaan naar de basis op dezelfde manier als we ontdekten met de oud-nieuwe Da Vinci (hands-on hier): de IWC Ingenieur Automatic 40 mm replica, het dichtst bij het origineel onder de vier nieuwe modellen, biedt een goede conservatieve maat (met name hetzelfde als een Rolex Submariner) met een “IWC-kaliber 35111” erin. De 35111 is een basis Sellita SW300 die op zijn beurt een ETA 2892-kloon is, wat een deel van het prijsverschil tussen de Ingenieur Automatic en de Submariner helpt verklaren. Het draait op 4 Hz en biedt 42 uur gangreserve, wat ervoor zorgt dat het geen topkeuze zal zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een moderner uurwerk in dit prijssegment.

IWC Ingenieur Chronograph Replica

De IWC Ingenieur Chronograph replica is in feite de niet-beperkte heruitgave van de limited editions van vorig jaar – referenties IW380802, IW380801 en IW380803 zoals hierboven te zien is. Ze zijn een bescheiden 42 mm breed, bekleed met roestvrij staal of 18k rood goud en hebben een diepte van 120 meter. Binnenin is wat ons is verteld dat het een geheel nieuwe beweging is, de IWC Calibre 69375.

IWC Ingenieur Chronograph IW380801 69375 Beweging

Het is ontworpen als een automatisch chronograafkaliber van relatief hoge productie met een 7750-achtige lay-out, maar met een kolomwiel dat het nokkenbedieningssysteem vervangt, is het meest opvallende verschil. De werkfrequentie blijft 4 Hz en de gangreserve is 46 uur, dus andere specificaties liggen vrij dicht bij het beroemde werkpaardchronograafkaliber. Wat esthetiek betreft, is het nieuwe in vergelijking met de beperkte editie van vorig jaar dat het nu de enorme en altijd indrukwekkende IWC-opwindrotor heeft met grote uitsparingen en afgeschuinde randen, in tegenstelling tot het nogal teleurstellende gestempelde stuk dat aanwezig was op de 2016-modellen. Op basis van de vergelijkbare modellen van vorig jaar verwacht u dat de prijs van de IWC Ingenieur Chronograph begint bij ongeveer $ 7.200.

De replica IWC Ingenieur Chronograph Sport is een met titanium bekleed, 44 mm breed alternatief voor het eerder genoemde triple-register met een complexer IWC Calibre 89361. Het biedt een indrukwekkendere gangreserve van 68 uur, een geavanceerder automatisch opwindsysteem en de meer verfijnde weergave van chronograaf uren en minuten op een sub-wijzerplaat op 12 uur.

IWC Ingenieur Chronograph Sport Replica

Een mooi designdetail is de bliksemsnelle secondewijzer op zes uur, ingesteld als herinnering aan het Ingenieur-logo (en misschien de centrale secondewijzer van een Milgauss). In dit contrastrijke, leesbare, maar aantoonbaar niet zo sportieve zwart-wit, zal de nep IWC Ingenieur Chronograph Sport een gelimiteerde oplage van 500 stuks zijn – maar het zou ons niet verbazen als er eerder verschillende versies verschijnen dan later.

IWC Ingenieur Perpetual Calendar Digital Date Month Replica

De heavy-hitter in de collectie die nieuw is voor 2017 is de replica IWC Ingenieur Perpetual Calendar Digital Date-Month, een 45 mm breed en 17,5 mm dik stuk in 18k rood goud, gebaseerd op wat een werkelijk indrukwekkende beweging is, de IWC Kaliber 89800. Gebouwd op dezelfde 89000 fundamenten als de Chronograph Sport, voegt dit stuk een eeuwigdurende kalender toe aan de mix, gekruid met digitale aanduidingen voor de maand en datum op respectievelijk 2 en 10 uur. Een leuke ontwerp-tweak is hoe de openingen worden omlijst door wat lijkt op sub-wijzerplaten – hoewel de functieloze tracks aan hun periferie misschien een ontwerp-nee-nee lijken in de ogen van puristen van replica-horlogeontwerpen.

Posted in IWC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *