IWC Portugieser Automatic 40 ‘Chinese New Year’ Replica

Horlogemerk IWC helpt zijn fans het jaar van het waterkonijn te vieren met zijn nieuwste release, de Portugieser Automatic 40 Edition “Chinese New Year”. De Automatic 40 is de instap in de meer formele Portugieser-collectie van het merk en is de meest strakke en eenvoudige versie die alleen op tijd werkt. De lijn is normaal gesproken verkrijgbaar met meer witte, blauwe of groene wijzerplaten, maar deze 500-delige gelimiteerde editie voegt een levendige bordeauxrode wijzerplaat toe aan de typisch ingetogen modellenlijn. De Portugieser 40 replica lijn werd oorspronkelijk uitgebracht in 2020 en heeft een klassieke wijzerplaat met kleine seconden op 6. Verdere klassieke elementen zijn bladvormige wijzers, een vintage-stijl lettertype voor de uurcijfers en een spoorlijn voor de minuten.

IWC Portugieser Automatic 40 Replica

Volgens IWC replica is bordeauxrood de kleur die meestal wordt gebruikt om het nieuwe jaar te verwelkomen in China. Het merk koppelt dit aan een bijpassende kleur kalfslederen band met een gesp en heeft ook een veelzijdigere zwarte band. Met een breedte van 40 mm en een dikte van 12,3 mm en een waterdichtheid van 30 meter heeft de kast dezelfde afmetingen en specificaties als de standaardmodellen. Dit maakt het het kleinste model in de Portugieser lijn, maar het lijkt groter door de grote wijzerplaat en dunne lunette. Het is ook dikker dan sommige traditionele replica horloges, maar het zou nog steeds onder een manchet moeten passen. De kast is gemaakt van volledig gepolijst roestvrijstaal, maar de wijzers en indexen zijn verguld. Het heeft ook een gewelfd saffierglas dat aan beide zijden ontspiegeld is, net als de andere modellen.

Net als de reguliere productieversies wordt de Chinese Nieuwjaarseditie (Ref. IW358315) aangedreven door IWC’s eigen 82200 kaliber. Het is opgebouwd uit 190 componenten en oscilleert met 28.800 vph. IWC’s eigen Pelaton opwindsysteem draait op duurzame keramische componenten om het uurwerk efficiënt op te winden, waardoor het 60 uur gangreserve heeft. In deze nieuwe versie wordt dat opwinden bereikt met een unieke rotor die zichtbaar is door de doorzichtige saffieren achterzijde van de kast. De rotor is verguld en gegoten in de vorm van een konijn om het jaar te gedenken. Daaromheen is op de ring van de achterkant van de kast de gravure “2023 JAAR VAN HET RABBIT” te zien.

IWC Portugieser Automatic 40 Replica

Net als op andere gebieden van de mode, de replica horloge wereld gaat door kleur cycli. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat blauwe en groene wijzerplaten erg populair werden. De laatste tijd zien we kleuren die naar de andere kant van het spectrum neigen, met dieproden en paars die steeds vaker voorkomen en een aantal merken die roze wijzerplaten uitbrengen. Of je nu wel of niet Chinees Nieuwjaar viert, deze dieprode wijzerplaat is een aantrekkelijke toevoeging aan de modellenlijn. Ik kan me voorstellen dat verschillende nep IWC-fans het zullen overwegen.

IWC Portugieser Automatic 40 Replica

De Portugieser Automatic 40 Edition “Chinese New Year” replica (referentie IW358315) is nu verkrijgbaar bij de IWC Tmall Flagship Store en IWC WeBoutique. Hij zal ook verkrijgbaar zijn via IWC boetieks, geselecteerde retailpartners of online. De prijs is $8.450 USD. Dit is een premie van 1.000 dollar ten opzichte van de standaard modellen met een stalen lederen band of dezelfde prijs als de versie met een armband. De hogere prijs geeft je wel de unieke rotor en een tweede band, plus de exclusiviteit van het gelimiteerde model.

Posted in IWC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *