Omega Seamaster Aqua Terra Master Chronometer Replica Horloges

De Seamaster Aqua Terra is sinds de introductie in 2003 een nietje voor de Omega-replica, en dit jaar krijgen we een leuke kleine update aan de collectie die een aantal nieuwe stijlkenmerken toevoegt en nieuwe Master Chronometer-kalibers introduceert in deze dagelijkse dragers. Laten we de nieuwe batch Aqua Terras-replica eens nader bekijken.

Replica 38mm Omega Seamaster Aqua Terra Chronometer
De replica 38 mm Omega Seamaster Aqua Terra Chronometer in roestvrij staal met geïntegreerde armband.

De replica Omega Seamaster Aqua Terra Master Chronometer draagt nog steeds de nautische referenties waar de lijn bekend om staat. De gestreepte wijzerplaat van de Aqua Terra doet me denken aan een teakhouten bootdek. Hoewel de strepen er nog steeds zijn, lopen ze op de nieuwe Aqua Terras-replica horizontaal in plaats van verticaal. Het geliefde datumvenster is verplaatst van drie uur naar zes uur en de diepteclassificatie staat ook niet langer op de wijzerplaat (nu gaat alleen “Co-Axial Master Chronometer” om zes uur zitten.

De replica Aqua Terra Master Chronometer is verkrijgbaar in drie nieuwe modellen. De eerste is een 41 mm stalen en 18k Sedna gouden versie met een verzilverde wijzerplaat en een rubberen band, geprijsd op 7.400 CHF (ongeveer $ 7.450 op het moment van publicatie). De tweede is een stalen versie van 41 mm met een verzilverde wijzerplaat, een feloranje secondewijzer en een bruine leren band, geprijsd op 5.000 CHF (ongeveer $ 5.030). En tot slot is er een 38 mm-versie in roestvrij staal met een blauwe wijzerplaat en een geïntegreerde stalen armband, geprijsd op 5.100 CHF (ongeveer $ 5.150).

Alle drie de versies hebben een achterkant van saffierglas, met het kaliber 8900 (in de 41 mm-kasten) of het kaliber 8800 (in de 38 mm-kast). Beide uurwerken zijn gecertificeerd als Master Chronometers door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS). Dit zijn behoorlijk uitstekende opties voor alledaagse Zwitserse replica-horloges die ook een mooie styling en serieuze technische karbonades hebben.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *