TAG Heuer Carrera Heuer-01 volledig zwart mat keramiek Replica Horloge

De replica TAG Heuer Carrera Heuer-01 Full Black Matt Ceramic is nieuw voor 2017 en de nieuwste toevoeging aan het onvermoeibaar groeiende assortiment Carrera Heuer-01 nep-horloges. Niet alleen het horloge en de prijsstelling, maar ook de timing en methode van de aankondiging zijn interessant, dus laten we eens kijken onder de “mat” zwarte huid van dit nieuwe stuk.

TAG Heuer Carrera Heuer 01 Full Black Matt Ceramic Replica

Dit Tag Heuer-replicamodel, verkrijgbaar op een rubberen band of, voor een stuk meer, op een volledig keramische armband, zal zijn officiële debuut maken op de “Geneva Watch Fair 2017” – die niet moet worden verward met het horloge van Genève show genaamd SIHH, maar eerder een apart evenement dat ongeveer op hetzelfde moment in januari plaatsvindt, maar op een boot, aangemeerd net buiten het Beau-Rivage Palace in Genève. Hoewel niet-SIHH-merken al jaren alleen te zien zijn, voornamelijk in hotelsuites in het centrum van Genève, op hetzelfde moment dat retailers en persleden van over de hele wereld reisden om SIHH bij te wonen, versnellen ze dit jaar duidelijk de zaken om als zoveel mogelijk aandacht.

Als zodanig krijgen we een nogal indrukwekkend ogend nieuw stuk te zien met de replica TAG Heuer Carrera Heuer-01 volledig zwart mat keramiek – ik zou willen dat de naam iets gemakkelijker van de tong rolde, maar ach. Hoewel keramische replica-horloges al heel lang bestaan, grotendeels dankzij Rado en een paar anderen hier en daar, hebben we dit zeer krasbestendige (maar nauwelijks schokbestendige) materiaal zijn renaissance zien beleven dankzij recente nieuwe releases zoals de Omega DSotM, Zenith voor Land Rover of zelfs de nieuwe keramische Apple Watch.

TAG Heuer Carrera Heuer 01 Full Black Matt Ceramic Replica

TAG Heuer noemt de Carrera Heuer-01 “de huidige bestseller van het merk”, dus het is geen wonder dat ze steeds nieuwere iteraties uitbrengen, en het moet gezegd worden dat een volledig keramisch model niet iets is dat we vaak zien – of helemaal niet, Nu ik er aan denk. De kast, bezel, lugs en kastband zijn allemaal gemaakt van zwart keramiek met een microgestraalde afwerking, en dit alles is gewikkeld rond een roestvrijstalen kern. De stalen kern is aanwezig omdat keramiek niet zo’n nauwkeurige montage van schroeven, pakkingen en onderdelen met schroefdraad mogelijk zou maken als staal. De achterkant van de kast, om de boel een beetje op te fleuren, is van gesatineerd zwart titaniumcarbide met, maar natuurlijk, een transparant saffierglas in het midden.

TAG Heuer Carrera Heuer 01 Full Black Matt Ceramic Replica

Voeg aan al deze “volledig zwarte” rage de, je raadt het al, ook “volledig zwarte” keramische armband met zijn H-vormige schakels en matte afwerkingen toe, en je ziet het nieuwste hoofdstuk in het “volledig zwarte” concept van Jean-Claude Biver zich goed ontvouwen voor u. Het lijkt een succesvol recept te zijn en, om de eer te geven waar het hoort, het maken van het geheel van keramiek is een technisch indrukwekkendere oplossing dan alleen PVD of DLC die een stalen kast en armband coaten.Voeg aan al deze “volledig zwarte” rage de, je raadt het al, ook “volledig zwarte” keramische armband met zijn H-vormige schakels en matte afwerkingen toe, en je ziet het nieuwste hoofdstuk in het “volledig zwarte” concept van Jean-Claude Biver zich goed ontvouwen voor u. Het lijkt een succesvol recept te zijn en, om de eer te geven waar het hoort, het maken van het geheel van keramiek is een technisch indrukwekkendere oplossing dan alleen PVD of DLC die een stalen kast en armband coaten.

TAG Heuer Carrera Heuer 01 Full Black Matt Ceramic Replica

De behuizing is de 45 mm brede variant van de Heuer-01 – meer recentelijk zijn er enkele 43 mm-versies uitgebracht. In de massieve kast bevindt zich het Heuer-01 uurwerk met een chronograafmechanisme met kolomwiel, automatisch opwinden en 50 uur gangreserve.

Ondanks het nieuwe materiaal en het algehele ontwerp, heeft de replica van TAG Heuer dit nieuwe stuk relatief concurrerend gehouden. Verkrijgbaar in twee varianten, de replica TAG Heuer Carrera Heuer-01 Full Black Matt Ceramic referentie CAR2A91.BH0742 met de volledig keramische armband zal geprijsd zijn op CHF7.000, terwijl referentie CAR2A91.FT6071 op de rubberen band zal verkopen voor CHF5.000.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *