Omega Seamaster Planet Ocean ‘Big Blue’ Replica Horloge

Vorige zomer introduceerde Omega de Planet Ocean “Deep Black”-edities, met een GMT-duikreplicahorloge in een volledig zwarte keramische constructie. Voortbouwend op dat concept krijgen we nu de Planet Ocean “Big Blue”, een bijna identiek nephorloge dat kiest voor rijk blauw keramiek in plaats van zwart, met feloranje accenten en een uurwerk dat pronkt met Omega’s technische bekwaamheid.

Omega Blue Replica Horloge
De “Big Blue” is het nieuwste replica horloge om gebruik te maken van Omega’s expertise op het gebied van keramiek.

Keramiek is niets nieuws voor Omega replica. In 2013 was de Speedmaster Dark Side of the Moon een van de grootste hits van Baselworld, en in de daaropvolgende jaren heeft Omega de line-up uitgebreid met vergelijkbare chronografen in verschillende combinaties van gekleurd keramiek. Zelfs de wijzerplaten van deze Zwitserse replica-horloges zijn gemaakt van keramiek, niet alleen de hoofdkasten, en dat geldt ook voor deze nieuwe generatie Planet Oceans.

De Planet Ocean “Big Blue” replica is, zoals de naam al doet vermoeden, een even groot imitatie horloge. De kast is 45,5 mm breed en 17,8 mm dik. Met dat formaat krijg je echter 600 meter waterbestendigheid en het eindresultaat is niet zo zwaar als het lijkt vanwege de keramische constructie. Er zijn twee 18k witgouden brede pijlwijzers voor de uren en minuten, een puntige secondewijzer met een oranje punt en een lange oranje pijlwijzer voor de GMT-functie (die je afleest met de 24-uursschaal op de rehaut.

Omega Blue Replica Horloge
Van dichtbij onthullen de kleine wijzerplaat en ringdetails zichzelf.

Hoewel dit op een bepaald niveau misschien een onbezonnen duikreplicahorloge is, worden de details buitengewoon goed behandeld en wordt het horloge beter naarmate je dichterbij kijkt. Net onder de middenstijlen voor de wijzers zie je het chemische symbool voor zirkoniumdioxide, het type keramiek waaruit de wijzerplaat en kast zijn gemaakt, maar in een tonale kleur zodat het niet te veel opvalt. Evenzo is het datumvenster blauw en komt het goed overeen met de wijzerplaat, dus het is niet luid. De ring is eigenlijk gemaakt van drie materialen: keramiek, vloeibaar metaal en rubber voor respectievelijk het hoofdinzetstuk, cijfers en markeringen en oranje spoor. De kroon staat op drie uur, terwijl er op 10 uur een helium-ontsnappingsventiel is.

Omega Blue Replica Horloge
Binnenin bevindt zich de Omega Calibre 8906, die coaxiaal en antimagnetisch is.

Aan de achterkant zie je het Omega Calibre 8906, een automatisch coaxiaal uurwerk. De 8906 is ook bestand tegen 15.000 gauss magnetisme en de “Big Blue” draagt de Master Chronometer-certificering, gecreëerd door Omega in samenwerking met METAS. De afwerking is mooi, met heldere strepen en grote juwelen die het wat glans geven. U zult ook op de achterkant van de kast zien dat het replica-horloge is verzegeld met het gepatenteerde Naiad-vergrendelingssysteem dat de belettering perfect op één lijn houdt. Het replica horloge wordt geleverd op een blauwe rubberen band met oranje stiksels en een blauwe keramische vouwsluiting die bij de kast past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *