Patek Philippe Golden Ellipse 5738/1R-001 Nep Horloge

De sportievere modellen van Patek Philippe hebben de afgelopen jaren misschien alle aandacht getrokken, maar nu de trends verschuiven naar kleinere, gekledere replica horloges, is het tijd voor de Golden Ellipse om weer te schitteren. Op Watches & Wonders 2024 heeft Patek Philippe de Golden Ellipse ref. 5738/1R-001 in roségoud, compleet met een bijpassende gouden schakelarmband aan de beroemde cirkel-meet-rechthoek-vormige kast.

Patek Philippe Golden Ellipse 5738 Replica

Terwijl Golden Ellipse nep horloges met armbanden zeker niet nieuw zijn – ze zijn er al sinds de begindagen van de collectie tot de jaren 1980 – is dit het eerste grote model dat wordt gekoppeld met een. Net als eerdere grote Golden Ellipse referentie 5738 replica horloges, meet de roségouden kast van deze nieuwe versie 34,5 mm bij 39,5 mm. Het slanke profiel is slechts 5,9 mm, waardoor de Golden Ellipse Reference 5738 het slankste replica horloge is in de standaard productie catalogus van Patek Philippe. Hoewel de direct herkenbare kast is wat de Golden Ellipse beroemd heeft gemaakt, is de ster van de show hier de soepele schakelband.

Patek Philippe Golden Ellipse 5738 Replica

Volgens Patek Philippe replica duurde het 15 jaar om deze moderne versie van de klassieke schakelarmband te ontwikkelen en bestaat de gepatenteerde constructie uit 363 onderdelen, waaronder meer dan 300 schakels. Elk stuk wordt één voor één met de hand in elkaar gezet en de armband kan naar wens verlengd of verkort worden. De sluiting, die is gegraveerd met een patroon dat overeenkomt met de armband, heeft drie inkepingen om de sluiting aan te passen. Patek Philippe categoriseert zijn metalen armbanden meestal in verschillende types: ketting armbanden gemaakt van draad door de hand van een ambachtsman en “mechanische” armbanden geproduceerd op CNC machines van een staaf metaal die vervolgens met de hand in elkaar gezet en afgewerkt wordt. De nieuwe schakelarmband van de Golden Ellipse combineert beide technieken met onderdelen die geproduceerd zijn op CNC-machines en vervolgens met de hand in elkaar gezet en afgewerkt zijn.

Patek Philippe Golden Ellipse 5738 Replica

De ebbenhouten zwarte sunburst wijzerplaat heeft toegepaste indexen in batonstijl en dunne wijzers in cheveustijl, allemaal gemaakt in roségoud. Om bij de kleur van de wijzerplaat te passen, is er een zwarte onyx cabochon in de kroon gezet. De uur- en minutenwijzers worden aangedreven door het ultradunne Caliber 240 zelfopwindende uurwerk met mini-rotor dat het replica horloge 48 uur gangreserve geeft. Het 2,53 mm dikke uurwerk bestaat uit 161 onderdelen en werkt met een frequentie van 21.600 slagen per uur.