Rolex Explorer en Explorer II Replica Horloges

Rolex presenteerde vandaag de nieuwe 2021-generaties van zijn Explorer- en Explorer II-modellen.

Met 36 mm keert de nieuwe Oyster Perpetual Explorer terug naar het formaat van het oorspronkelijke model dat in 1953 werd gelanceerd, net na de eerste beklimming naar de top van de Mount Everest door Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay op 29 mei van dat jaar met hun Explorer-replicahorloges.

Rolex Explorer 2021 Replica

De nieuwe generatie Explorer replica wordt zowel in Oystersteel-staal als in geel Rolesor (een combinatie van Oystersteel en 18 kt geelgoud) uitgebracht.

Rolex Explorer 2021 Replica

Beschermd door een vrijwel krasvast saffierglas, is de zwarte wijzerplaat nu gelakt maar nog steeds gekenmerkt door de herkenbare 3, 6, 9 cijfers en uurmarkeringen die, net als de wijzers, een intens blauwe gloed uitstralen die wordt geproduceerd door het Chromalight lichtgevende materiaal. Bij daglicht hebben deze display-elementen ook een helderdere witte tint.

Rolex Explorer 2021 Replica

De nieuwe generatie Explorer is uitgerust met kaliber 3230, een 4 Hz (28.800 vph) zelfopwindend mechanisch uurwerk dat volledig is ontwikkeld en vervaardigd door Rolex en werd geïntroduceerd in 2020. Kaliber 3230 bevat het door Rolex-replica gepatenteerde Chronergy-echappement, dat hoge energie combineert efficiëntie met grote betrouwbaarheid. Gemaakt van nikkel-fosfor, het is ook ongevoelig voor magnetische velden. Het uurwerk is uitgerust met een geoptimaliseerde blauwe Parachrom-spiraalveer, vervaardigd door Rolex-replica in een paramagnetische legering die het tot 10 keer nauwkeuriger maakt dan een traditionele spiraalveer in geval van schokken. De gangreserve strekt zich uit tot ongeveer 70 uur.

De replica Rolex Explorer 36 mm in Oystersteel (ref. 124270) kost € 6.100, terwijl de tweekleurige versie in Oystersteel en geel goud (ref. 124273) 10.350 euro kost.

Rolex Explorer 2021 Replica
Rolex replica introduceert ook de nieuwe generatie Oyster Perpetual Explorer II. Dit nieuwe model wordt geleverd in een 42 mm Oystersteel-kast met de mogelijkheid om te kiezen tussen een witte of een zwarte wijzerplaat. Beide zijn gelakt en worden gekenmerkt door de kenmerkende oranje 24-uurswijzer waarmee de drager dag- en nachturen duidelijk kan onderscheiden, of een tweede tijdzone kan tonen, in combinatie met de gegraveerde vaste bezel.

Rolex Explorer II 2021 Replica

Op de wit gelakte wijzerplaat zijn de uurmarkeringen en de wijzers zwart gecoat met PVD (Physical Vapor Deposition) wat resulteert in een mooie matte afwerking. Net als de Explorer heeft ook de Explorer II een Chromalight-display voor een betere leesbaarheid bij slechte lichtomstandigheden. Het saffierglas is op 3 uur voorzien van een Cyclops-lens voor het gemakkelijk aflezen van de datum.

 

Rolex Explorer II 2021 Replica

Rolex Explorer II 2021 Replica

Hoewel de veranderingen misschien niet zo duidelijk zijn, zijn zowel de kast als de armband opnieuw ontworpen om de visuele balans en samenhang met de andere modellen van het merk te verbeteren.

Rolex Explorer II 2021 Replica

De nieuwe generatie Explorer II is uitgerust met het 4 Hz zelfopwindende kaliber 3285, dat ook het Chronergy-echappement en de blauwe Parachrom-veerveer bevat. De autonomie is ongeveer 70 uur.

De replica Rolex Explorer II 42 mm in Oystersteel ref. 226570, met een witte of een zwarte wijzerplaat, heeft een prijs van 8.150 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *