Rolex Sky-Dweller Replica Horloge

In 2012 bracht Rolex een zeldzaam gloednieuw model uit met de Sky-Dweller-uurwerkfamilie (hier debuteerde). Ik zeg ‘zeldzaam’ omdat het niet gebruikelijk is dat Rolex een geheel nieuwe familie uurwerken uitbrengt – met ook een nieuwe naam. De Rolex Sky-Dweller replica is ook een van de meest gecompliceerde moderne replica horloges van Rolex, omdat het een uurwerk bevat dat zowel een GMT-indicator als een jaarkalender combineert (het houdt zowel de datum als de maand bij, dus u hoeft alleen om de datum aan te passen voor die jaren waarin februari geen 28 dagen heeft).

Rolex Sky-Dweller 326935 Replica

Technisch gezien is het in-house gemaakte Rolex kaliber 9001 automatisch uurwerk best gaaf. Net als bij het chronograafuurwerk in de Yacht-Master II-modellen, heeft dit uurwerk een uniek systeem waarbij de lunette wordt gebruikt om het imitatiehorloge af te stellen. De manier waarop het werkt is best cool, omdat het horloge maar één kroon heeft en geen pushers, de bezel is naar links of naar rechts gedraaid om te helpen bij het aanpassen van de verschillende functies. Het werkt verrassend goed en maakt deel uit van de gecompliceerde mystiek van de Rolex Sky-Dweller, een van de zeldzame “gecompliceerde” nep-horloges van Rolex. Natuurlijk zou Rolex ingewikkelder replica-horloges kunnen maken als ze dat zouden willen, maar gezien de efficiëntiemachine die ze zijn, doen ze dat spaarzaam, omdat gecompliceerde uurwerken veel meer zorg vergen om probleemloos te monteren.

Rolex Sky-Dweller 326935 Replica

Wat de Rolex Sky-Dweller ook uniek maakt, is de grootte van de kast. Met een breedte van 42 mm is de Rolex Sky-Dweller replica een van de weinige “grotere” replica-horloges van Rolex, met de Explorer II van 42 mm en, nogmaals, de Yachtmaster II. Als je gewend bent aan 42 mm brede replica horloges, verwacht dan dat de Rolex Sky-Dweller vrij groot zal dragen gezien de wijd uit elkaar geplaatste lugs. Het draagt zeker veel meer als een 44 mm breed horloge. Natuurlijk wordt hij geleverd met een behuizing in Oyster-stijl met die kenmerkende populaire Rolex-look en 100 meter waterbestendigheid.

Rolex Sky-Dweller 326935 Replica

Toen Rolex de Rolex Sky-Dweller debuteerde, kwam hij alleen in goud, maar in 18k geel, rose (Everose) en wit goud. Voor 2014 verdubbelde Rolex de collectie van drie naar zes horloges. Er zijn nog steeds geen nieuwe materiaalopties, maar er zijn nieuwe wijzerplaatstijlen (dit zijn de modellen die in dit artikel worden weergegeven), evenals nieuwe opties voor riemen of armbanden. U zult merken dat Rolex bepaalde wijzerplaatversies van de Rolex Sky-Dweller op een band aanbiedt en andere wijzerplaatversies op bijpassende 18k gouden armbanden.

Als je het uiterlijk van de gecanneleerde Rolex-bezel leuk vindt, dan zul je meer dan waarschijnlijk dol zijn op het uiterlijk van de Rolex Sky-Dweller replica. De nauwkeurig gefreesde en gepolijste behuizingen zijn onberispelijk en de detaillering is intens mooi. Er is natuurlijk het “controversiële” element van de Rolex Sky-Dweller, namelijk het wijzerplaatontwerp – iets waar mensen van houden of niet. Ik heb nooit het gevoel gehad dat de Rolex Sky-Dweller een overdreven mooi ontwerp was, maar sindsdien ben ik hem echt gaan respecteren vanwege zijn functionele elementen. De echte problemen voor de meeste mensen zijn de “open” GMT-wijzerplaat, evenals de geskeletteerde wijzers. De integratie van de jaarkalender blijft slim, aangezien de maandaanduiding eigenlijk een venster is aan de buitenkant van de respectievelijk genummerde urenaanduiding. Dus een venster dat om 2 uur is ingevuld, zou betekenen dat het februari was. Het venster dat om 6 uur wordt ingevuld, zou juni zijn, enz …

Rolex Sky-Dweller 326935 Replica

Dit uiteraard in combinatie met het traditionele datumvenster waar op het saffierglas weer een vergrootglas overheen is aangebracht. Hoewel Rolex de GMT-Master II en de Explorer II als hun belangrijkste GMT-replica-horloges heeft, doet de Rolex Sky-Dweller replica het een beetje anders en biedt hij nog een ander GMT-imitatiehorloge, maar met een indicatorschijf versus een hand. Het ontwerp van deze schijf is een beetje controversieel gebleken, maar blijft effectief. Voor wat plezier speelden we hier met verschillende afwisselingen van de Rolex Sky-Dweller voor een Watch Watch-If. Over het geheel genomen is de open GMT-schijf ongeveer zo goed geïntegreerd als men zou kunnen hopen, met een venster met afgeschuinde rand en een mooi cirkelvormig ontwerp dat op unieke wijze bijdraagt aan de samenstelling van het replica-horloge. Instant klassieker? Misschien niet, maar het is zeker Rolex replica.

Mijn favoriet van de nieuwere nep Rolex Sky-Dweller-modellen is de referentie 326139 in 18k witgoud met een zwarte wijzerplaat. De GMT-schijf is verzilverd en de hele wijzerplaat is goed leesbaar. De rode accenten zorgen voor een mooie sportieve look en deze versie van de Rolex Sky-Dweller wordt geleverd op een bijpassende zwarte band. Het voelt heel uniek aan in het pantheon van Rolex-ontwerpen en is best knap.

Ook nieuw is de Rolex Sky-Dweller referentie 326138 in 18k geel goud met zilveren wijzerplaat en bruine leren band. Er is een rijkdom aan kleuren die interessant is en dit onderscheidt van de bestaande geelgouden Rolex Sky-Dweller die wordt geleverd met een bijpassende wijzerplaat en geelgouden armband. De laatste nieuwe versie van de Rolex Sky-Dweller die aan de oorspronkelijke drie wordt toegevoegd, is de referentie 326935 in 18k Everose-goud met de “sundust”-wijzerplaat gekoppeld aan een Everose-armband.

De oorspronkelijke versie van Rolex Sky-Dweller-replicahorloges had een Everose-model, maar het kwam op een band met een diepgekleurde wijzerplaat. Mensen wilden er een op een armband met een meer neutrale kleur die past bij de kast – en dit is het. Dit is naar mijn mening de meest klassieke “Rolex” van de Rolex Sky-Dweller-replicahorloges – nou ja, naast de Rolex Sky-Dweller-referentie 326938, de 18k geelgouden versie met bijpassende armband en “champagne-wijzerplaat”.
Rolex-Sky-Dweller-326935-Replica-6

De Rolex Sky-Dweller blijft een van de interessante verworvenheden van de Rolex-wereld in de richting van de top van het merk (zonder edelstenen). Als je op zoek bent naar een cool uurwerk, een grote draagmaat en een duidelijk gevoel voor Rolex-klasse, dan zijn er niet veel andere manieren om te gaan. De prijzen voor deze Rolex Sky-Dweller-nephorloges zijn $ 38.150 (18k geel goud op een band), $ 39,550 (18k wit goud op een band) en $ 48,850 (18k Everose op de armband).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *